RESOLUTION No. __ QU7R09 AN 161973

RESOLUTION ESTABLISHING AND APPROVING RULES
OF INTERPRETATION AND PROCEDURE FOR THE
ADMINISTRATION OF THE SEWER SERVICE CHARGE
UNDER THE PROVISIONS OF SECTION 64.32.2,

ET SEQ., OF THE SAN DIEGO MUNICIPAL CODE.

WHEREAS, heretofore this Council has adopted provisions
relating to and has established a sewer service charge in
connection with the handling and processing of sewage in
the City of San Diego; and

WHEREAS, under the provisions of those sections, it is
necessary to establish and approve rules of interpretation
and procedure in connection with the administration of the
appropriate sections of the San Diego Municipal Code
establishing the sewer service charge; and

WHEREAS, it has been recommended by the City Manager
that the following rules of interpretation and procedure be
established for the purpose of clarifying and administering
the appropriate sections of the San Diego Municipal Code;
NOW, THEREFORE,

BE IT RESOLVED, by the Council of The City of San Diego
as follows:

That Resolution No. 136803 adopted December 18, 1956
is hereby rescinded.

BE IT FURTHER RESOLVED, that the following rules and
regulations are hereby established and approved as the

rules of interpretation and procedure in connection with
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the administration of the sewer service charge established
under the provisions of Section 64.32.2 of the San Diego
Municipal Code:

RULE #1

For the purpose of administering paragraph A(l) of
Section 64.32.2 of the Municipal Code, "average sewage"
shall mean the maximum volume and type allowable for
established sewer service charges. No variances in sewer
service charges will be granted for sewage which is below
average in volume or type; however, sewage determined to
exceed the average in volume or type may be subject to a
greater sewer service charge than herein established.

RULE #2

For the purpose of administering paragraph A(3) of
Section 64.32.2 of the Municipal Code, construction water
meters used specifically for the purpose of furnishing
water for construction purposes shall be exempt from the
sewer service charge.

RULE #3

For the purpose of administering paragraph A(3) of
Section 64.32.2 of the Municipal Code: Upon an application
for a sewer service charge rate review from a water consumer,
where all of the water usage from such service is used for
the construction of subdivision improvements, public improve-
ments, and commercial, industrial and public buildings, the
service shall be exempt from the sewer service charge
during the period of construction.

RULE #4

For the purpose of administering paragraph A(3) of
Section 64.32.2 of the Municipal Code: Upon an application
for a sewer service charge rate review from a consumer,
where a substantial portion of the water supplied to such
property is not entirely or substantially discharged into
the sewerage system, the sewer service charge shall be
based upon the quantity of water disposed of in sewerage
system as compared to the total quantity of water used.
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RULE #5

For the purpose of administering paragraph A(3) of
Section 64,32,2 of the Municipal Code, upon application
for a sewer service charge rate review from a water
consumer, where a substantial portion of the premises is
used for industrial, commercial, recreational, horticul-
tural, or agricultural purposes of such nature that the
water supplied to such premises is not entirely or sub-
stantially discharged into the sewerage system, the sewer
service charge shall be based on the quantity of water
discharged into the sewerage system.

RULE #6

For the purpose of administering paragraph A(3) of
Section 64.32.2 of the Municipal Code, domestic water
services set prior to or during construction of residences
shall be charged the minimum sewer service charge from the
date of installation.

RULE #7

For the purpose of administering paragraph A(5) of
Section 64.32.2 of the Municipal Code, upon application
for a sewer service charge rate review from a water consumer
at a premises not connected to the sewerage system, said
consumer shall be exempt from the sewer service charge if
the nearest available public sewer is more than 150 feet
from the property line, or if the grade of the public
sewer is such as not to allow gravity flow from the
property.

APPROVED: JOHN W. WITT, City Attorney

eter .fBuléns, Deputy
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Passed and adopted by the Council of The City of San Diego on JANl ....... ‘ ..................... )
by the following vote:

Councilmen Yeas Excused Absent

Gil Johnson
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L;":: Maureen F, Q’Connor
Henry L. Landt

Leon L, Williams
Floyd L. Morrow
Bob Martinet

Allen Hitch
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Jim Bates
Mayor Pete Wilson
AUTHENTICATED BY:
PETE WILSON R
Mayor of The City of San Diego, California.
(Seal)
______ EDWARD NIELSEN .

City Clerk of The City of San Diego, California .

By 'D%fMJ&/WW“QL , Deputy.

Office of the City Clerk, San Diego, California
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