
DATE:     August 18, 1986

TO:       Deputy Mayor Struiksma
FROM:     City Attorney
SUBJECT:  Acceptance of Part-time Teaching Position;
          Effect on "Full-time" Council Duties
          Requirement
Yesterday you asked if your acceptance of a part-time teaching
position consisting of from two (2) to six (6) hours a week in
evening hours would be precluded by the Charter requirement for
"full-time" Council duties.
We think not.  The pertinent provision of Charter section 12
reads:
         Council members, including the Mayor, shall
         devote full time to the duties of their office
         and not engage in any outside employment,
         trade, business or profession which interferes
         or conflicts with those duties.
 It seems to us that part-time teaching duties in evening hours as
described above would not interfere or conflict with the
full-time devotion to the duties of your office called for by the
Charter.  The City Council rarely meets in the evening hours.  We
would assume your teaching schedule could be arranged to avoid
any potential conflict.  On this basis, we see no Charter
limitation.
                                  JOHN W. WITT, City Attorney
                                  By
                                      C. M. Fitzpatrick
                                      Assistant City Attorney
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