
                        The City Attorney
                        City of San Diego
                           MEMORANDUM
                            236-6220
DATE:     August 10, 1988

TO:       Morris Bendah, Property Department
FROM:     City Attorney
SUBJECT:  Community Identification Signs on Dedicated
          Parkland
Your memorandum dated August 2, 1988, indicated that Tierrasanta
Norte proposes to place two monument signs on dedicated parkland
near the entrance to the Tierrasanta Norte subdivision.  You
asked whether such use is legally allowable.
Charter section 55 specifies that no land dedicated by ordinance
to park and recreation use can be used for any other purpose
without a two-thirds vote of the electorate.  Since a subdivision
identification sign is obviously not a park and recreation use,
such a sign may not be placed on parkland.

Your memorandum also asked if a community identification sign
could be placed on parkland on a short term basis, if not a long
term basis.  The Charter does not allow short term nonpark and
recreation uses.
Finally, you asked whether a sign indicating both the name of the
park and the name of the subdivision would be allowed.  Once
again, the City's Charter does not allow "incidental" nonpark
uses of dedicated parkland.  Therefore, such a dual purpose sign
would not be a legal use of the park property.
                                  JOHN W. WITT, City Attorney
                                  By
                                      Harold O. Valderhaug
                                      Deputy City Attorney
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