
                        MEMORANDUM OF LAW
DATE:     June 5, 1986

TO:       City Treasurer
FROM:     City Attorney
SUBJECT:  Transfer of Deferred Compensation Funds
    Your memorandum of May 20, 1986, subject as above, asks our
opinion whether it is legally permissible to transfer the
Deferred Compensation account of John Sullivan from The City of
San Diego to The City of Los Angeles.  We have reviewed the
applicable statute and advise you that you may make the transfer.
    John Sullivan   was an employee of The City of
San Diego and was a participant in the City's Deferred
Compensation Plan.  As I understand the facts, Mr. Sullivan has
terminated his employment with San Diego and accepted employment
with The City of Los Angeles.
    The City of Los Angeles has a section 457 Deferred
Compensation Plan similar to San Diego's.  The funding media for
both plans is the Hartford Life Insurance Company.  The City of
Los Angeles has written to your office, by letter dated May 15,
1986, indicating it has agreed to accept a transfer of Mr.
Sullivan's deferred compensation funds from our plan.
    The law governing transfer of deferred compensation funds is
set forth in section 1.457-2(k) of the Federal Tax Regulations
(1986 edition).  That section speaks to plan-to-plan transfers of
former participants and provides as follows:
              (k)  Plan-to-plan transfers.  The
         plan may provide for the transfer of amounts
         deferred by a former participant to another
         eligible plan of which the former participant
         has become a participant if the following
         conditions are
met-(1)  The entities sponsoring the plans
         are located within the same State (as that
         term is used in Sec. 1.457-2(c)(1),

              (2)  The plan receiving such amounts
         provides for the acceptance of the amounts,
         and
              (3)  The plan provides that if the
         participant separates from service in order to
         accept employment with another such entity,
         payout will not commence upon separation from
         service, regardless of any other provision of



         the plan, and amounts previously deferred will
         automatically be transferred.  Emphasis
         added.
    Federal Tax Regulations Sec. 1.457-2.
    The law is exceptionally clear on this matter.  Mr. Sullivan
a former participant in San Diego has become a participant of
the Los Angeles plan, both plans are in California, and the Los
Angeles plan coordinator has agreed to accept the transfer.
                                  JOHN W. WITT, City Attorney
                                  By
                                      Jack Katz, Chief Deputy
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